Cara Ganti Nama Channel YouTube


Summary

YouTube Membuat Update terbaru yang membolehkan pengguna mengubah nama channel YouTube mereka dengan cara yang lebih mudah. Dengan updat


Teruskan membaca tentang topik utama kita iaitu Cara Ganti Nama Channel YouTube

YouTube Membuat Update terbaru yang membolehkan kita mengubah nama channel YouTube dengan cara yang lebih mudah. Dengan update ini, pemilik channel dapat menukar nama channel tanpa mempengaruhi akaun Google yang didaftarkan.


Sebelum ini, pemilik Channel YouTube sukar menukar nama channel mereka. Kerana, untuk menukar nama Channel, kita juga harus menukar beberapa maklumat dari akaun Google terlebih dahulu.


Dengan update ini, pemilik channel youtube tidak perlu susah-susah mengubah maklumat di dalam akaun google . Update ini boleh di gunakan pada akaun peribadi dan juga akaun yang telah disahkan oleh youtube.


Selain nama Mengubah nama channel youtube, kita YouTube sekarang juga lebih fleksibel untuk mengubah gambar profil mereka sesuka hati. Untuk menukar nama channel dan mengubah gambar profil, kita hanya perlu edit melalui halaman YouTube Studio.


Sekiranya kita membuka YouTube melalui desktop (Browser), kita dapat masuk ke bahagian YouTube Studio di channel dan Setting akaun. Selepas itu, klik bahagian "Settings" kemudian masukkan menu "Basic info" untuk menukar nama channel YouTube


Desktop

1. Masuk ke bahagian menu Youtube Studio.

2. Click Akaun Settings.

3. Masuk ke bahagian Settings seterusnya tekan Basic info.

4. Di bahagian ini kita boleh edit sesuai apa yang kita mahukan.

Sementara itu, jika kita ingin mengubah melalui aplikasi YouTube versi mudah alih atau telefon pintar, kita hanya perlu masuk ke bahagian settings dengan menekan gambar profil di sudut layar, kemudian pergi ke bahagian Channel YouTube dan pilih "Edit Channel ".


The Verge, Isnin (26/4/2021), YouTube mengatakan bahawa Update ini adalah Update yang paling dinantikan oleh Content Creator. Update ini bertujuan untuk memudahkan kita sekiranya kita ingin menukar nama akaun, channel atau menukar gambar profil pada masa yang sama.


Aplikasi

1. Masuk ke bahagian settings (Tekan gambar profile)

2. kemudian pergi ke bahagian Channel YouTube

3. Edit Channel

4. Di bahagian ini kita boleh edit sesuai apa yang kita mahukan.

Di sana kita dapat terus mengedit nama akun sebelumnya dengan nama yang diinginkan dan juga mengubah gambar profil baru. Dn anda harus faham setelah anda mengubah nama channel kita perlu mengesahkan semula channnel kita


Baikla sampai di sini sahaja perkongsian saya tentang Cara Ganti Nama Channel YouTube, Saya harapkan apa yang saya kongsikan ini dapat membantu anda menjawap segala pertanyaan yang berkaitan dengan "Cara Ganti Nama Channel YouTube" Namun begitu sekiranya ada pertanyaan anda boleh terus tingggalkan komen di ruangan yang saya sediakan.

Kesimpulan

Jadi saya rasa anda mungkin faham dan menyukai article kami tentang Cara Ganti Nama Channel YouTube. Jadi pada kesimpulannya saya, Jika anda tidak memahami apa-apa langkah maka jangan ragu untuk meninggalkankoment di ruangan yang telah kami sediakan.


Kongsi dengan rakan anda dan sebarkan article ini ke seluruh dunia😍


Assalamualaikummm..

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Cara Ganti Nama Channel YouTube"

Post a Comment

Harap berlomentar dengan sopan ya

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

/>